Loopbaancoaching

Loopbaancoach Amsterdam

loopbaancoach amsterdam
De arbeidsmarkt verandert razendsnel. We worden meer dan ooit uitgedaagd om de regie over onze loopbaan te nemen. En dat gaat ons steeds beter af. Wij blijven leren, ons ontwikkelen en veranderen regelmatig van functie of baan. Ook steeds meer mensen beginnen voor zichzelf, als ZZP-er, freelancer of interim. Het kan hierdoor lastig zijn om te bedenken wat je nu precies wilt, een carrière coach kan je helpen om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Er is namelijk ontzettend veel keuze waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan goed om advies te vragen, je kunt dan tot nieuwe inzichten komen en meer duidelijkheid krijgen. Hierdoor wordt je carrière weer leuk en krijg je nieuwe energie!

Waarom loopbaan coaching?

Het kan zijn dat je vastloopt op je werk. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het werk past niet meer bij je of je hebt geen uitdaging meer. Hierdoor weet je niet meer hoe je nu precies verder moet. Je wilt voor jezelf beginnen maar durft niet of denkt dat je dat niet kan. Je hebt niet het idee dat je talenten genoegd worden benut. Het werk geeft je nu te veel stress. Of je voelt geen zingeving (meer). Dit soort situaties en gedachten kunnen lastig zijn, gelukkig krijg je met hier door middel van loopbaanadvies meer duidelijkheid over.

Als je besluit om loopbaan coaching te gaan volgen, bekijken we eerst je huidige situatie. Het kan zijn dat je zoveel stress ervaart dat eerst een stukje stress-begeleiding aan te raden is. Het begint in ieder geval altijd bij jezelf, samen kijken we naar wat jij nodig hebt, zodat we hier passend loopbaanadvies op los kunnen laten. Ieder persoon en iedere situatie is anders, vandaar dat het ook per persoon zal verschillen waar de focus op ligt. In een kennismakingsgesprek kunnen we dit uitvoerig bespreken.

Mijn aanpak als loopbaanadviseur

We gaan kijken naar je dromen, je waarden, je verlangens. En natuurlijk naar je talenten en competenties. Dit doen we door middel van gesprekken, oefeningen en eventueel testen. Vervolgens helpen we je bij het bedenken van concrete stappen en bij het maken en uitvoeren van een actieplan. Zodat je concrete resultaten boekt. Daarbij kijken we naar de nabije en de wat verdere toekomst. Na een aantal gesprekken heb jij meer duidelijkheid over je carrière en wat je nu eigenlijk wilt doen en bereiken. Vervolgens kun je de nieuwe plannen en ideeën met frisse moed uit gaan voeren!

Tijdsinvestering

De duur van een loopbaancoaching traject kan verschillen. Wij raden een pakket van 6 gesprekken aan. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we een beter beeld afgeven van het verwachte aantal gesprekken. Ook kunnen we samen kijken hoe we dit het beste in kunnen richten.

Een loopbaancoach uit Amsterdam zal je tijdens dit traject helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Na dit traject heb je meer duidelijkheid over de toekomst van je carrière. Het doel is dan ook altijd om nieuwe energie naar boven te halen en extra motivatie te krijgen!