Coach in de zorg

Coach in de zorg

coach in de zorg

Werken in de zorg kan erg zwaar zijn. Door hoge werkdruk of heftige situaties kan het dan ook wel eens voorkomen dat je het moeilijk hebt. Ook de omgang met bepaalde cliënten kan soms lastig zijn. Hulp van buitenaf is dan een goede optie. Een coach in de zorg en welzijn sector is hiervoor de perfecte persoon. Samen zullen we er weer voor zorgen dat je lekker in je vel zit en optimaal kunt presteren op je werk. Je hebt dit werk niet voor niets gekozen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je weer goed voelt over je werk.

Waarom zorg coaching?

Tegenwoordig krijgen een hoop mensen last van een burnout, dit komt veelal door een hoop stress en een hoge werkdruk. In de zorg spelen deze factoren ook vaak een grote rol. Juist daarom is coaching in de zorg zo ontzettend belangrijk. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je een burnout hebt voordat je aan een coaching sessie of traject begint. Het is juist goed om dit preventief te doen. Wanneer je het even iets moeilijker hebt, kan een zorg coach je helpen om weer de juiste richting op te gaan en te voorkomen dat de situatie erger wordt. Bij beroepen die heftig of mentaal zwaar zijn, is het heel gebruikelijk dat mensen op regelmatige basis hulp krijgen door een coach, zo is dit in de zorg ook het geval.

Naast dat coaching goed is om stress of een burnout te verhelpen, kan het ook goed zijn voor iets anders. Zorgmedewerkers zitten namelijk regelmatig met vragen en onduidelijk rondom bepaalde situaties met hun cliënten. Deze situaties zijn vaak erg lastig. Ook in dit soort gevallen kan een coach je helpen zodat je weer stevig in je schoenen kunt staan tijdens je werk. Door ruime ervaring en kennis over de zorg, kan een coach je hier perfect bij helpen. Met de kennis over bepaalde situaties is inleven en een passend advies geven een stuk makkelijker.

Mijn aanpak als coach voor zorgpersoneel

Om ervoor te zorgen dat jij je weer helemaal goed voelt, gaan we kijken naar je huidige situatie. Wat zijn klachten of vervelende dingen die je ervaart? Maar we kijken ook naar de dingen die jij juist erg belangrijk en leuk vindt aan je werk. Op deze manier komen we erachter welke richting je het beste op kunt gaan. Door het stellen van de juiste vragen en het voeren van een goed gesprek zul je je bewust worden van de dingen die jij belangrijk vindt. Bewustwording en het krijgen van nieuwe inzichten is dan ook iets dat centraal staat tijdens de hulp.

Tijdsinvestering

De duur van een coaching traject kan verschillen. Wij raden een pakket van 6 gesprekken aan. Natuurlijk kunnen dit ook meer of minder gesprekken zijn, dit hangt af van de situatie waar je in zit. Dit wordt duidelijk tijdens een kennismakingsgesprek.

Een coach in de zorg gaat je tijdens dit traject helpen om meer duidelijkheid en structuur aan te brengen.