Stress-en burnout begeleiding

Burnout coach Amsterdam

Stress en burnout coach AmsterdamTegenwoordig zijn er steeds meer mensen die gebruik maken van een stress of burn-out coach uit Amsterdam. Dit is ook logisch, er komt namelijk steeds meer druk op ons te staan, coaching bij stress kan hierbij helpen. Zeker in de samenleving van vandaag, vol prikkels en informatie. In beginsel is stress niet slecht, en kan het zelfs helpen bij presteren onder druk. Echter, je kunt zo veel stress ervaren, dat je hier last van krijgt. Meestal is de oorzaak, dat er gedurende langere tijd te veel druk op je is gelegd. Vaak door het werk. Maar ook kan je te veel stress ervaren, als je zo veel dingen leuk en interessant vindt, dat je niet kunt kiezen. Je pakt alles vol enthousiasme aan, doet overal aan mee. En op een gegeven moment is dit dan te veel. We zien dit tegenwoordig veel bij studenten en young-professionals.
Te veel stress maakt je fysiek en mentaal kwetsbaar; o.a. klachten als verkoudheid, hoofdpijn, rugklachten, spierpijn, irritaties en slecht slapen kunnen het gevolg zijn. Om hier vanaf te komen kun je de hulp van een stress coach inschakelen.

Stress coach Amsterdam

Als stress en overbelasting (te) lang aanhouden, krijgt je lichaam geen tijd meer om te herstellen. Roofbouw noemen we dat. En dat kan uitmonden in een burn-out. Totale uitputting, overspannenheid en soms depressieve klachten zijn het gevolg. Vaak ken je jezelf niet meer terug. Al je energie lijkt verdwenen, je hebt nergens meer zin in. Of je hebt nog wel zin maar wordt direct teruggefloten door je lichaam. Je begrijpt niet hoe het zover heeft kunnen komen en wilt dat “het weggaat”. Terug naar hoe het was. Een burnout coach kan je helpen om dit te bereiken.

De aanpak

We beginnen altijd met acceptatie en ontspanning. Want, hoe meer je ertegen vecht, hoe harder het iedere keer weer terugkomt. Goede kans dat je dit al gemerkt hebt. Door het te accepteren zal er al een hele last van je schouders vallen en kun je beter ontspannen.

Vervolgens kijken we naar de aanleiding en oorzaken. Kun je moeilijk nee zeggen? En waarom dan? Spelen angsten en (belemmerende) overtuigingen een rol? Dit soort vragen zullen de basis vormen van het gesprek.

Als je er weer aan toe bent, kijken we naar de toekomst. Wil je terug naar hoe het was? Zijn er aanpassingen nodig? Of gaat het roer om? Misschien heb je behoefte aan een stukje loopbaancoaching. Door de pijlen te richten op de toekomst, krijg je weer zin in het leven en nieuwe motivatie.

Bedoeling is, dat je (weer) in verbinding komt met je levensvisie en -missie en je je weer gezond en vitaal voelt. En, niet onbelangrijk, dat je nieuwe ongezonde stress of een burn-out weet te voorkomen. Zo kun je er weer met een frisse start voor gaan!

Tijdsinvestering

Wij raden een pakket van 10 gesprekken aan. Tijdens dit traject gaat een Stress en burn-out coach uit Amsterdam je helpen om stappen in de goede richting te zetten. Vol frisse moed en met nieuwe energie kun je er weer tegenaan!